Spring naar de inhoud

Inschrijven

Als je geïnteresseerd bent in onze werking, mag je altijd een kijkje komen nemen tijdens één van onze activiteiten. Zo voel je ook eens wat het is om lid te zijn van JVS Hyperion. Als je meer dan twee keer een bijeenkomst bijwoont, vragen we je wel om lid te worden van onze jeugdvereniging. Onderaan deze pagina vind je een inschrijvingsformulier dat je kan invullen. Verdere informatie/instructies wordt dan via e-mail toegestuurd.

Ben je toch nog niet helemaal overtuigd? We hebben hieronder nog eens alle informatie i.v.m. een lidmaatschap opgelijst! Ook vind je alle informatie over een lidmaatschap van de VVS/JVS hieronder terug. Let goed op de verschillen tussen beide, of word gewoon lid van zowel de nationale VVS/JVS als onze lokale JVS-kern!

Als lid van JVS Hyperion ben je welkom op al onze reguliere bijeenkomsten.

Kostprijs: €50/jaar

Als lid van de Vereniging voor Sterrenkunde / Jongerenvereniging voor Sterrenkunde heb je volgende voordelen:

Korting op alle activiteiten die georganiseerd worden door de JVS (WAAc, PAK, JVS-dag…)

– Maandelijks tijdschrift ‘Heelal

– Tweemaandelijks jongerentijdschrift ‘Astra

– …

Kostprijs: €35/jaar (januari – december)
Meer informatie vind je hier. Als je alleen lid wil worden van de VVS/JVS moet je dit ook via hun website doen.

LET OP: Met een lidmaatschap van de VVS/JVS ben je niet automatisch lid van JVS Hyperion!

Je kan ook kiezen om alle voordelen van een lidmaatschap bij JVS Hyperion en een lidmaatschap bij de VVS/JVS te combineren! Dan krijg je dus alle voordelen die hierboven staan opgesomd, voor een zeer voordelige prijs.

Kostprijs: €65/jaar

Opmerking: Het lidmaatschap bij JVS Hyperion begint in september en eindigt in augustus van het volgende jaar (werkjaar). Het lidmaatschap van de VVS/JVS begint pas in januari en is geldig tot december (kalenderjaar).
Bijvoorbeeld: Als ik kies om zowel lid te worden van JVS Hyperion als van de VVS/JVS en ik vul het inschrijvingsformulier in september in, dan ben ik 1 jaar lid van JVS Hyperion (dit gaat direct in) en 1 jaar lid van de VVS/JVS (dit lidmaatschap gaat pas in vanaf januari).

Jeugdcursus

Ben je tussen de 9 en 14 jaar en geïnteresseerd in de sterrenkunde? Wil je je kennis over sterrenkunde (en natuurkunde) bovendien nog verdiepen? Dan is onze jeugdcursus zeker iets voor jou! In 2023 vindt er helaas geen jeugdcursus plaats.

Kom!pas

JVS Hyperion engageert zich ertoe om elke jongere de kans te bieden zijn of haar verwondering voor de sterrenkunde en ruimtevaart uit te bouwen. Daarom bieden wij de kom!paskorting aan voor iedereen die houder is van een Kom!pas kortingspas. Concreet houdt dit in dat de houder 75% korting krijgt op alle activiteiten van JVS Hyperion, waaronder dus het lidgeld.

LET OP: Deze korting is alleen geldig op activiteiten en het lidmaatschap van JVS Hyperion, niet op activiteiten of het lidmaatschap van de JVS/VVS.