Spring naar de inhoud
Home » Nieuws » Het einde van de jeugdcursus 2021

Het einde van de jeugdcursus 2021

De jeugdcursus sterrenkunde van JVS Hyperion 2021 zit er alweer op. Zo’n tien weken geleden begonnen 13 deelnemers tussen de 9 en 14 jaar aan een tocht doorheen de sterrenkunde, ruimtevaart en kosmologie. Er stond elke woensdagavond, slechts tweemaal onderbroken door onze normale werking, een interessante les (met bijhorende practica) op het programma.

Zo leerde de deelnemers alles over sterren, ons zonnestelsel, het Hertzsprung-Russel Diagram, zwarte gaten… en nog zoveel meer. Ook het standaardmodel van de deeltjesfysica en algemene relativiteit kwamen (in vereenvoudigde versie) kort aan bod. Hoewel niet alle lessen even makkelijk waren, ziet het er toch naar uit dat onze jeugdcursisten een hoop hebben bijgeleerd. Het zal alleszins niet moeilijk worden om een gespreksonderwerp aan te knopen op de feestdagen. Je moet maar beginnen over astronomie en ze zullen uren kunnen vertellen!

Maar de jeugdcursus zit er nu dus op. Na een bijzonder spannende quiz, de uitreiking van de certificaten van deelname en een groepsfoto (jammer genoeg met mondmasker), keerden de deelnemers voor een laatste keer huiswaarts na een les over sterrenkunde. We zullen ze missen!

De eerste jeugdcursus van JVS Hyperion was dus een groot succes. Het zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar een vervolg krijgen, dus houd daarvoor zeker deze website of onze Facebookpagina in de gaten.

Ten slotte willen we ook nog Stad Halle bedanken voor hun financiële steun aan onze jeugdcursus.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *