Spring naar de inhoud
Home » Nieuws » Inschrijvingen JC 2021

Inschrijvingen JC 2021

In 2021 organiseert JVS Hyperion een jeugdcursus voor jongeren tussen 9 en 14 jaar die geïnteresseerd zijn in de werking van het universum. Verspreid over acht woensdagavonden (van 18:30 tot ten laatste 21:00) in het najaar (zie agenda) krijgen de deelnemers een grondige inleiding in de sterrenkunde. Dit wordt op een luchtige wijze gebracht, waarbij de cursisten ook zelf aan de slag gaan als wetenschappers tijdens verschillende practica. We (her)ontdekken samen, op laagdrempelige wijze, de belangrijkste theorieën in het universum en bestuderen enkele voorbeelden. Op deze manier krijgt de cursist een mooie bagage om daarna zelfstandig (of als lid van JVS Hyperion) nog meer over de sterren en het heelal te ontdekken.

Volgende thema’s komen aan bod tijdens de jeugdcursus:

  • Geschiedenis van de sterrenkunde
  • Het ontstaan van materie en tijd
  • Ons zonnestelsel
  • De geboorte, kernprocessen en evolutie van sterren
  • Geschiedenis en toekomst van de ruimtevaart
  • Het einde van sterren (en andere exotische objecten)
  • Telescopen
  • Het einde van het universum

Daarnaast hopen we de cursist ook wegwijs te kunnen maken aan de hemel, maar hiervoor zijn we afhankelijk van het weer (we zijn nu al aan het hopen op goed weer!). Alle deelnemers krijgen ook een gedrukte cursus als naslagwerk en herinnering aan onze jeugdcursus. De jeugdcursus vindt plaats in JC Stroppen (Guido Gezellestraat, 1500 Halle).

(Lees verder onder de afbeelding)

Als je interesse hebt om deel te nemen aan de jeugdcursus 2021, kan je je vanaf vandaag (tot en met woensdag 22 september 2021) inschrijven met het formulier dat je hieronder vindt of via de pagina “Inschrijven” (onderaan). De prijs voor leden bedraagt €20, voor niet-leden bedraagt de prijs €30.


2 reacties op “Inschrijvingen JC 2021”

    1. Er is zeker nog plaats! Inschrijven kan via het formulier dat u onderaan het bericht kan vinden (of via de pagina “Inschrijven”).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *