Spring naar de inhoud
Home » Nieuws » Paas Astro Weekend 2022

Paas Astro Weekend 2022

Afgelopen weekend, van 2 tot 4 april, trokken een paar Hyperionauten naar Essen, België, op Paas Astro Weekend (PAW). Samen met zo’n 30 andere jongeren uit alle JVS-kernen in Vlaanderen, die geboeid zijn door alles wat met sterrenkunde te maken heeft, leerden we allerlei zaken bij, maar genoten we vooral van de sfeer!

Groepsfoto PAW 2022

Op zaterdag, na een ietwat lange trein- en busreis (want er moest net dit weekend gewerkt worden aan de sporen), begonnen we met enkele kennismakingsspelletjes. Nadat we elkaars namen wel tienmaal hadden gehoord of gezegd, daagde de STAF ons onmiddellijk al uit voor een één tegen allen. Door middel van vele opdrachten vonden we hét ei! Na een klein vieruurtje leerden we bij over de zon en hoe we die veilig konden waarnemen. Vervolgens vulden we onze maag en kregen we te horen wat er die avond zoal aan de hemelkoepel zou verschijnen. En de weergoden waren ons gunstig gestemd, want we konden ook daadwerkelijk waarnemen: joepie!

Zondag stonden we met iets kleinere oogjes op, om na een stevig ontbijt eens diep na te denken over het begrip tijd. Daarna repten we ons naar buiten, want de paasklokken waren gepasseerd. Hoe snel die paaseitjes uit de klokken vielen, leerden we daarna in een practicum over de valversnelling. De rest van de dag stond in het teken van de ruimtevaart. We moesten zelf een marslanden/maanlander/aardlander maken om ons paasei veilig te laten neerkomen na een val vanaf grote hoogte. Tussendoor kwam Koen Geukens ons nog vertellen hoe het nu eigenlijk zat met het Space Launch System van de NASA en de vorderingen bij SpaceX. ’s Avonds leek het er weer op dat het helder ging zijn, maar helaas kwamen de wolken onze pret toch nog bederven. Al is ze dat niet helemaal gelukt, want binnen hebben we nog wat spelletjes gespeeld met de hele groep, vooraleer ook de tweede dag erop zat.

Maandag, de laatste dag, moesten we jammer genoeg alweer opruimen en afscheid nemen van elkaar. Gelukkig ging iedereen duidelijk met een goed gevoel naar huis en we kunnen niet wachten om elkaar weer te zien!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *